De ErfCoaches van Tubbergen, Dinkelland en Losser

De ervencoach helpt bewoners en ondernemers bij het nadenken over de toekomst. Bijna elke bewoner in het buitengebied krijgt vroeg of laat te maken met zaken als asbestsanering, ruimtelijke kwaliteit, Natura2000, duurzaamheid of nieuwe activiteiten. Agrariërs en ondernemers die hier wat mee willen of wat moeten veranderen aan het bedrijf komen vaak terecht in een complexe situatie. Een situatie waarin een helpende hand vaak meer dan welkom is.

Als ervencoach bieden wij bewoners en ondernemers ondersteuning om de juiste informatie te vinden en om plannen concreet te maken. Veel agrariërs zijn bezig met de toekomst van het bedrijf, wat wil ik en wat mag ik? Naast het bieden van een luisterend oor maken we zaken bespreekbaar en kunnen wij ook het duwtje in de juiste richting geven. De ervencoach helpt om inzichtelijk te maken wat de mogelijkheden zijn, wat daarvoor moet gebeuren en wie de juiste personen en instanties zijn. De grote wirwar van regels en verplichtingen maakt het bijna onmogelijk om, naast het runnen van een bedrijf, het overzicht op de toekomst te behouden. Met een integrale aanpak in denken en doen helpen wij als ervencoach om een duidelijk beeld te vormen van de mogelijkheden.

De ervencoaches van de gemeente Tubbergen, Dinkelland en Losser, v.l.n.r. Ursula Hesselink, Armanda Lenferink Boersma en Martine van Burgsteden