Voor een leefbare omgeving

Wij helpen het buitengebied beter leefbaar te maken. We helpen particulieren bij het verbeteren van hun erf, agrariërs en erfeigenaren staan we bij als ErfCoach en voor overheden en dorpsbelangen begeleiden we als omgevingsmanager verschillende (gebieds)processen.

Kansen en mogelijkheden
Denken in nieuwe kansen en mogelijkheden en komen tot een plan waar alle betrokkenen enthousiast over zijn. Dat zijn wat ons betreft belangrijke ingrediënten om een mooi resultaat neerzetten!
We houden ons dagelijks bezig met allerlei vraagstukken op het gebied van landbouw, ruimtelijke ontwikkeling en plattelandsontwikkeling. Wij ondersteunen bedrijven, particulieren en overheden bij planvorming en projecten.Door onze brede regionale ervaring en veelvuldig contact met overheden weten wij wat er verwacht wordt en zijn wij de verbindende schakel in de communicatie met eigenaren, overheden en andere partijen.

Voor een leefbare omgeving
Eeckhof werkt aan een omgeving waarin mensen fijn kunnen wonen, effectief kunnen werken en waar ruimte is voor recreatie en toerisme. Kortom, Eeckhof, voor een leefbare omgeving.

Nieuwe loot aan de stam van Eeckhof
Eeckhof ondersteunt de Overijsselse Vereniging van Krachtige Kernen al jaren bij de diverse vraagstukken in de Overijsselse dorpen en wijken. Dat doen we vanaf 1 januari 2020 onder onze nieuwe vlag: AnnoNu!

Kunnen we je helpen?
Misschien kunnen we u ergens mee helpen en mogen we meedenken?? Kom eens langs voor een kop koffie en een vrijblijvend gesprek. Bellen mag ook altijd!

Wat kunnen we voor u doen?

Wilt u als particulier een vergunning aanvragen of een bestemmingsplan wijzigen? Heeft u als agrariër een oude schuur die u graag zou willen vervangen voor een mooie woning? Bent u als dorpsbestuur op zoek naar een heldere dorpsvisie? Of vindt de overheid dat er nieuwe fiets- en wandelroutes gerealiseerd moeten worden? Eeckhof biedt ondersteuning en advies van begin tot eind!

Ons team

 • Tom Jannink

  Eigenaar Eeckhof en AnnoNu en ErfCoach

  Als verbinder erg betrokken bij vele projecten gericht op de toekomst. Beschikt over ruime ervaring, groot netwerk en bestuurlijke sensitiviteit. Denkt (en praat) snel en strategisch; met een visie. Prikkelt en is kritisch waar nodig. Kiest altijd voor een mensgerichte aanpak, gekoppeld aan een resultaatgerichte en praktische werkwijze. Vindt uitdaging in dorpsprocessen, burgerinitiatieven en dorps- en plattelandsontwikkeling. Vol energie en enthousiasme. Ziet altijd en overal nieuwe kansen en mogelijkheden.

  t.jannink@eeckhof.nl
  06 – 10 41 94 91

 • Martine van Burgsteden – Exterkate

  Adviseur Eeckhof en ErfCoach

  Dierwetenschapper met gezond boerenverstand. Nieuwsgierig naar de mensen achter de plannen; hun drive en hun energie. Zelf de drive om onze samenleving samen leefbaar te houden. Helpt graag dromen om te zetten in reële plannen. Weet feiten en emoties te vangen in pakkende teksten en beelden. Luistert (ook) tussen de regels door, oprecht en integer. Zorgt dat anderen – door te sparren en te organiseren – beter functioneren. Sociaal en analytisch, enthousiast en betrokken.

  m.vanburgsteden@eeckhof.nl
  06 – 24 62 02 98

 • Jens Olde Loohuis

  Adviseur Eeckhof

  Opgeleid als planoloog vanwege de interesse voor het landschap. Tegenwoordig meer geïnteresseerd in personen en processen achter ‘het landschap’.
  Stelt het helpen van anderen voorop. Samen bereik je meer! Maakt zich sterk voor maatschappelijke initiatieven opgezet door enthousiaste bewoners. Optimist en creatief, leergierig en een buitenmens.

  j.oldeloohuis@eeckhof.nl
  0547 – 700 722

 • Neeltje Bleumink - Bults

  Adviseur Eeckhof en ErfCoach

  Een praktisch ingestelde adviseur op het gebied van landschapsbeheer en ruimtelijke ontwikkeling. Werkt gestructureerd en gepassioneerd aan nieuwe ontwikkelingen in het buitengebied, maar ook binnen de kleine kernen. Heeft oog voor detail. Voelt als bewoner in het buitengebied van een kleine kern een sterke verbinding met het behoud, versterking en de ontwikkeling hiervan. Betrokken, sociaal, gestructureerd en oprecht.

  n.bleumink@eeckhof.nl
  06 – 13 45 62 73

 • Thijs Elderink

  Adviseur en projectleider AnnoNu

  Als bestuurskundige legt Thijs de focus op leefbaarheid en vitaliteit van dorpen. Met deze missie voor ogen verbindt hij partijen en belangen graag aan elkaar. Focus op een gezonde samenwerking, waarin vooruitgang voorop staat. In zijn functie bij Eeckhof houdt hij zich onder andere bezig met een onderzoek naar de positie van starters op de woningmarkt in kleine Overijsselse kernen. Thijs is enthousiast, heeft een luisterend oor en is een echte teamspeler.

  t.elderink@eeckhof.nl
  06 – 44 55 32 22

 • Marloes Nijland - ten Dam

  Adviseur Eeckhof en ErfCoach

  Positief, enthousiast en gedreven. Met haar planologische achtergrond werkt ze graag samen met anderen aan ruimtelijke opgave om daarmee een bijdrage te leveren aan de leefomgeving. Een echte spin in het web die verschillende belangen met elkaar weet te verbinden. Ze is resultaatgericht en wil breed gedragen, realistische plannen ontwikkelen en deze ook tot uitvoering laten komen.

  m.nijland@eeckhof.nl
  06 – 17 00 00 85

 • Monique Veelers

  Adviseur AnnoNu

  Leefbaarheid in kleine dorpen behouden en – liever nog – vergroten: dat is waar Monique voor gaat! Vitale dorpen waar genoeg te doen is voor jong èn oud, is essentieel om prettig te kunnen opgroeien en leven. Monique doet dit door enthousiast met alle betrokkenen om tafel te gaan om tot een gedragen plan te komen. Ze heeft een sterke binding en feeling met kleine gemeenschappen doordat ze zelf is opgegroeid in een klein dorp. Verder gaat ze niet snel een uitdaging uit de weg en denkt graag mee met nieuwe ontwikkelingen. Typerend aan Monique is ook dat ze heel sociaal is, leergierig en bijzonder gedreven.

  m.veelers@eeckhof.nl
  06 – 30 50 08 73

 • Kim Verweij

  Adviseur AnnoNu

  Kim is onze enthousiaste communicatieadviseur en procesbegeleider. Ze heeft in loop van de jaren haar hart verloren aan het Overijssels platteland. Wil met haar werk bewoners met plannen een stap verder helpen. Zorgt ervoor dat processen goed en vlot verlopen, dat draagvlak voor plannen groter wordt en dat mensen in beweging komen. Door haar ervaring als ondernemer, bij de overheid en in de politiek schakelt ze snel en weet ze van aanpakken

  k.verweij@eeckhof.nl
  06 – 23 87 02 17

 • Ursula Hesselink

  ErfCoach

  Ursula is een van onze ErfCoaches. Ze werkt met hart en ziel samen met agrariërs aan een betere toekomst. Werkte jaren op het boerenbedrijf en studeerde Social Work. Gelooft in de eigen kracht van mensen. Als mensen vragen “Wat is er mogelijk?” is haar antwoord altijd: “Wat wil jij?” Want mensen worden vaak pas echt enthousiast als ze dingen doen waar ze zelf blij van worden en die dicht bij henzelf staan. Ursula helpt mensen ontdekken wat dit is en welke stappen nodig zijn om dit te realiseren.

  u.hesselink@eeckhof.nl
  06 – 38 39 08 16

 • Reinder Jacobi

  Adviseur Ruimtelijke ontwikkeling

  Een praktisch en creatief ingestelde adviseur op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling. Met zeer ruime werkervaring in de ruimtelijke ontwikkeling en planologie bij diverse gemeenten is hij in staat om zeer snel te schakelen tussen particuliere aanvraag, (gemeentelijk) beleid en de mogelijkheden die het beleid biedt. Wordt zowel enthousiast van ontwikkelingen in het landelijke gebied als in de (kleine) kernen, met aandacht voor een goede communicatie tussen betrokken partijen. Betrokken, sociaal, en energiek.

  r.jacobi@eeckhof.nl
  06 – 19 90 33 31

 • Ellen Exterkate

  Adviseur AnnoNU

  Ellen is een echt dorpsmens. Ze vindt het belangrijk dat dorpen leefbaar zijn en blijven. Daar draagt ze graag haar steentje aan bij! Dan pas je dus prima bij ons! Ze is sociaal, nieuwsgierig en altijd benieuwd naar de vraag achter de vraag. Door samenwerken en krachten bundelen houd je dorpen en kernen leefbaar en toekomstbestendig. Oog hebben voor alle doelgroepen, goede communicatie en ‘echt’ luisteren mogen daarbij volgens Ellen niet ontbreken.

  e.exterkate@eeckhof.nl
  06 – 19 06 75 33