Eeckhof mag ook erfeigenaren in de Achterhoek ondersteunen

Neeltje Bleumink | Erfadviseur WATEA | Achterhoek | GelderlandIn de provincie Gelderland wordt ook gestart met een project om erfeigenaren te ondersteunen bij de uitdagingen die zij ondervinden. Neeltje Bleumink gaat namens Eeckhof aan de slag in het projectteam “Werken Aan Toekomstgerichte Erven Achterhoek” (WATEA). Met haar ervaring als ErfCoach in Twente weet Neeltje als geen ander welke vragen leven bij de eigenaar van een erf en hoe je hen kunt ondersteunen.

 

Verschillende vraagstukken

Door de brede ervaring van de erfadviseurs kunnen erfeigenaren met veel verschillende vragen bij hen terecht. De gesprekken kunnen gaan over het stoppen van het bedrijf. Ook bij het maken van een toekomstplan of het verbeteren van het erf als er geen agrarische activiteiten meer plaatsvinden, denkt een erfadviseur graag mee. Bovendien weten erfadviseurs veel af van alle verschillende regels en kunnen erfeigenaren ook bij vragen op dit gebied ondersteunen.

Sparringpartner

Neeltje is enthousiast over haar nieuwe klus als erfadviseur in het WATEA project: “Het is voor erfeigenaren fijn om eens met een onafhankelijk sparringpartner aan tafel te zitten. De gesprekken zijn altijd vertrouwelijk. Ik kan meedenken met mensen die denken aan stoppen van hun bedrijf, maar ook als ze juist nieuwe plannen hebben of verdwalen in de het doolhof van regels. Inmiddels weet ik dat dit soort gesprekken zorgen voor beweging en meer denken in kansen en mogelijkheden bij de erfeigenaar. Ik kijk ernaar uit om ook de mensen in de Achterhoek te helpen”.

Achterhoek

Voor de Achterhoek is vanuit het Rijk geld beschikbaar gekomen om extra in te zetten op werken aan een vitaal buitengebied. Het programma “Werken aan toekomstgerichte erven Achterhoek” maakt daar deel vanuit. Het project start in Berkelland, Bronckhorst, Winterswijk en Oude IJsselstreek. Inwoners met een erf uit deze gemeenten kunnen contact opnemen voor een gesprek met een erfadviseur. Meer informatie en contactgegevens zijn te vinden op www.watea.nl