Eeckhof werkt samen met stichting Hofvogels aan natuurvriendelijke gebiedsinrichting

Neeltje en Monique werken samen met stichting de Hofvogels en grondeigenaren in het gebied rondom de Suetersweg aan een gebiedsplan om het landschap rondom de erven natuurvriendelijker in te richten. Hierdoor vergroot de biodiversiteit en ontstaan er meer ideale leefgebieden voor insecten, vogels en andere plant- en diersoorten.

Natuurvriendelijke gebiedsinrichting
Rondom Bentelo, Hengevelde en Wiene hebben inmiddels meer dan 60 erfeigenaren hun erf natuurvriendelijk ingericht met streekeigen beplanting. De volgende stap is het landschap tussen de heringerichte erven in het gebied Suetersweg. Neeltje en Monique gaan samen met de Hofvogels in gesprek met meer dan 25 grondeigenaren over de invulling van het gebiedsplan. Het plan geeft inzicht in de gebiedsinvesteringen in het landschap. Zo is er in het plan aandacht voor het herstel van een aantal bestaande houtwallen en houtsingels en onderhoud van poelen.

Foto: Marieke Dijkhof

 

 

Blauwdruk voor de hele gemeente
De aanpak van het gebiedsplan die we mogen maken voor dit project wordt een blauwdruk voor andere aan te pakken gebieden op andere plekken in de gemeente Hof van Twente.

Ook werken aan een leefbare omgeving? Eeckhof helpt!
Wil je meer weten over de werkzaamheden van een Eeckhof of wil je een keer vrijblijvend kennismaken? Dan kan!
We zijn bereikbaar op 0547  700221. Je kunt ook een mail sturen naar info@eeckhof.nl