Onderzoek starterswoningen en Rood voor Rood

Even voorstellen: ik ben Anouk Mulder, 20 jaar en studeer Vastgoed & Makelaardij aan Saxion Hogeschool.

 

Momenteel ben ik bezig met het afronden van de opleiding. Bij Eeckhof voer ik gedurende 20 weken een afstudeeronderzoek uit. Hierbij bekijk ik de mogelijkheden voor het realiseren van starterswoningen op een vrijkomende (agrarische) bedrijfslocatie met toepassing van de Rood voor Rood regeling.

Het doel van het onderzoek is het maken van een beoordelingsmatrix die toepasbaar is in de gemeente Hof van Twente en Dinkelland. Door middel van de matrix kan een locatie worden gescoord op juridische en markttechnische haalbaarheid voor het ontwikkelen van starterswoningen.

Momenteel ben ik bezig met de theoretische analyse welke ik vervolgens ga toetsen in de praktijk door middel van interviews. Ik ben benieuwd naar de bevindingen van deskundigen over het onderzoek en kijk uit naar de interessante gesprekken over dit actuele onderwerp.