Referentie: “ Korte lijnen en kennis van zaken”

“Fijn om samen te werken met een bureau met korte lijnen en kennis van zaken”

In het buitengebied van Markelo, grenzend aan het buurtschap Stokkum, bevindt zich een agrarisch perceel. Rubin en Judith Greven zijn van plan om hier een woning op te bouwen. Om de woning te mogen bouwen moeten ze voldoen aan het Rood-voor-Rood beleid van de gemeente Hof van Twente. Onze adviseur Marloes Nijland heeft hen begeleid bij de vereiste ruimtelijke procedure.

Rood-voor-Rood

Marloes vertelt: “Naast het doorlopen van de stappen voor de ruimtelijke procedure, waren er ook andere zaken nodig voordat de bestemmingsplanwijziging werd goedgekeurd. Om te voldoen aan het Rood-voor-Rood beleid moest er 1.000 m2 aan landschap ontsierende bebouwing worden gesloopt. Op het perceel zelf is geen voormalige agrarische bebouwing aanwezig, waardoor het volledige aantal vierkante meters van elders aangekocht moest worden”.

Samen aan de slag

“De eerste stappen richting de gemeente hadden deze erfeigenaren zelf al gezet. Ze kwamen bij ons met een positief principebesluit van de gemeente Hof van Twente. Om de verdere procedure te doorlopen, was er iemand nodig die hem verder kon begeleiden bij het opstellen van het rood-voor-rood-plan en de landschappelijk inrichting. Op advies van een familielid belden ze met Eeckhof”, vervolgt Marloes haar verhaal.

Rood-voor-Rood

Rubin blikt terug: “Na het eerste telefoontje volgde een gesprek aan de keukentafel. Een prettig gesprek moet ik zeggen. Ik kreeg al snel het gevoel dat Marloes precies begreep wat we nodig hadden. Omdat we zelf op de hoogte zijn van wat er nodig is, konden we ook het nodige zelf doen. Ook dat was mogelijk. Heel fijn”.

Sloopmeters

“Wij hebben Rubin en Judith in verbinding gebracht met mensen die sloopmeters beschikbaar hadden, zodat ze aan het benodigde aantal sloopmeters konden komen. Uiteindelijk hebben wij de benodigde zaken om de bestemmingsplan herziening mogelijk te maken opgesteld en aangeleverd bij de gemeente. Door ons grote netwerk kunnen we vaak mooie verbindingen leggen”, vult Marloes aan.

“Eeckhof is misschien klein van omvang, maar groots in kennis, ervaring en persoonlijke aandacht”.

Kennis en ervaring

De open structuur en de korte lijnen bij Eeckhof spreekt het stel erg aan: “Het is fijn als je met een partij samenwerkt waar je gewoon naartoe kunt bellen of kunt binnenlopen. Bij Eeckhof is veel kennis aanwezig om ruimtelijke plannen te maken en procedures te begeleiden. We hadden er zeker ook het hele traject neer kunnen leggen. Met hun kennis en ervaring hadden ze ons ook alle zorgen uit handen kunnen nemen. We raden anderen aan om zeker eens verder te kijken dan de grote en bekende namen als je met een ruimtelijke procedure aan de slag gaat. Eeckhof is misschien klein van omvang, maar groots in kennis, ervaring en persoonlijke aandacht”.

Op zoek naar meedenkkracht?

Heeft u zelf een plannen op uw erf waar u hulp bij kunt gebruiken? Of het nu gaat om het begeleiden van een ruimtelijke procedure of gebiedsproces, het maken van landschapsplannen of ondersteuning bij NSW of landgoederen Team Eeckhof staat voor u klaar. Een eerste gesprek is altijd vrijblijvend! Neem contact op.

Meer nieuws en projecten van Eeckhof