‘Toekomst zoekt boer’ de aftrap van een brede Agrarische Dialoog in Losser

‘Toekomst zoekt boer’ is het thema van een bijzondere nieuwjaarsreceptie. Deze receptie wordt op donderdag 23 januari op initiatief van de gemeente Losser gehouden bij Loonbedrijf Volker in De Lutte. Het doel is om boeren uit Losser en omringende gemeenten een steuntje in de rug te geven en te helpen bij de ‘duurzame uitdagingen’.

De nieuwjaarsreceptie is tevens het startsein van een nieuw project. Een project dat moet leiden tot een brede Agrarische Dialoog rond de aanpak van de problemen in de sector. Tegelijkertijd wordt er gekeken naar de kansen die er zijn. Ook hoe deze kansen waar mogelijk gezamenlijk worden opgepakt en uitgevoerd. Er zijn diverse onderwerpen die hoog op de agenda staan. Waaronder verduurzaming van bedrijfspanden, het sluiten van kringlopen, de stikstofproblematiek, bedrijfsopvolging of -beëindiging en het overschakelen op een andere bedrijfsvoering.

Namens de ervencoaches geeft collega Neeltje Bleumink een toelichting op dit project. Het project loopt na een succesvolle proef in Tubbergen nu in heel Noordoost-Twente. Neeltje vertelt over de ervaringen die ze heeft met de gesprekken aan de keukentafel.

De nieuwjaarsreceptie rond het thema ‘Toekomst zoekt Boer’ is donderdag 23 januari van 20.00 tot 22.00 uur en de locatie is Loonbedrijf Volker aan de Lossersestraat 75 in De Lutte. Ook boeren van buiten de gemeente Losser zijn welkom. Aanmelden bij: p.punte@losser. nl

Lees het complete artikel in de Tubantia hier.