‘Toekomst zoekt boer’ de aftrap van een brede Agrarische Dialoog in Losser

‘Toekomst zoekt boer’ is het thema van een bijzondere nieuwjaarsreceptie die op donderdag 23 januari op initiatief van de gemeente Losser wordt gehouden bij Loonbedrijf Volker in De Lutte. Doel is om boeren uit Losser en omringende gemeenten in Noordoost-Twente een steuntje in de rug te geven en te helpen bij de ‘duurzame uitdagingen die er zijn’.

De nieuwjaarsreceptie is tevens het startsein van het project dat moet leiden tot een brede Agrarische Dialoog rond de aanpak van de problemen in de sector. Tegelijkertijd wordt gekeken naar de kansen die er zijn en hoe die waar mogelijk gezamenlijk kunnen worden opgepakt en uitgevoerd. Onderwerpen die hoog op de agenda komen te staan zijn onder meer verduurzaming van bedrijfspanden, het sluiten van kringlopen, de stikstofproblematiek, bedrijfsopvolging of -beëindiging of het overschakelen op een andere bedrijfsvoering.

Namens de ervencoaches geeft onze collega Neeltje Bleumink een toelichting op dit project, dat na een succesvolle proef in Tubbergen nu loopt in heel Noordoost-Twente. Bleumink vertelt over de ervaringen met de gesprekken met boeren en boerinnen aan de keukentafel.

De nieuwjaarsreceptie rond het thema ‘Toekomst zoekt Boer’ is donderdag 23 januari van 20.00 tot 22.00 uur bij Loonbedrijf Volker aan de Lossersestraat 75 in De Lutte. Ook boeren van buiten de gemeente Losser zijn welkom. Aanmelden bij: p.punte@losser. nl

Lees het complete artikel in de Tubantia hier.